Спорт и развлечения

„Евростандарт" осигурява възможност на своите ученици за практикуване на различни видове спорт. Учебните часове по физическо възпитание се провеждат в Спортния комплекс на Техническия университет – гр. София. Там учениците могат да играят футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса, тенис на корт и бейзбол. Любителите на водните спортове могат да използват и плувния басейн на комплекса. Заниманията се провеждат по предварително утвърден от директора на училището график.

За втора учебна година шахматът  се изучава ЧПБУ „Евростандарт”в. Учениците  са първите в Европа, които  изучават логическата игра по проект на фондацията на шахматната легенда Гари Каспаров."

Лицензирани треньори от Федерацията по шахмат ще разкрият пред бъдещите бизнесмени тайните на единствената игра, в която пешките могат да станат офицери. Учениците признават, че е полезно, тъй като се научаваш да предвиждаш ходовете си отрано.

Шахматът  е част от часовете по физическо възпитание и спорт за учениците от 8 до 12 клас.

В края на годината  се провежда турнир между най-добрите шахматисти, а всички ученици  получат и оценки за уменията си по шахмат.

Дори и да не станат гросмайстори, достатъчно е гимназистите да запомнят крилатата фраза на първия световен шампион по шах: "Само играчът с инициативата има право да атакува!".
Eurostandart.org © 2011 All Rights Reserved. / дизайн: pmdstudio