Конкурс за 100 %-ва стипендия за талантливи бъдещи графични дизайнери и компютърни графици

Конкурс за 100 %-ва стипендия за талантливи бъдещи графични дизайнери и компютърни графици

Mодерната гимназия Евростандарт, в съвместен проект с международната академия IT STEP

С нов старт и нови програми утвърдената гимназия Евростандарт отваря врати за следващата учебна година за бъдещи графични дизайнери и компютърни графици. В амбициозния си проект „Designers Start Up” съвместно с IT STEP, залага на качествено образование и най-модерна методология в усвояването на знания и умения на бъдещите професионалисти. Екипите на двете учебни заведения ще работят, както за академичните знания, така и за интензивното усвояване на професионални умения на двете специалности. Преподавателите са млади специалисти, които активно обучават не само ученици, а и студенти, и професионалисти. В проекта са включени водещи фирми от IT индустрията и рекламния бизнес. Гимназистите ще могат да черпят от техния опит и да се обучават в работни условия, използващи техни примери и работещи с техни екипи с реални проекти. По време на обучението ще бъдат сформирани активни клубове: web дизайн, моден дизайн, character дизайн и други. Целта на клубовете е младите хора да доразвиват своите умения, като участват в конкурси и състезания. Всички, членуващи в тях, ще имат възможност да общуват с професионалисти в бранша и да се срещнат с някои от най-успешни дизайнери, радващи се на практика у нас и в чужбина.

Партньорите на проекта са фирми, които по време на следването ще дадат на гимназистите предизвикателни задания от техния уникален бранш.

SuperNova Brand е едно от най-добрите студия, с фокус върху packaging дизайн в България и ще въвлекат младежите в процесите, които се случват зад кулисите на бизнеса с бързооборотни стоки. Как се създава дизайна на опаковките на едни от най-емблематичните марки като Nestle, Danone, Queens, Pufies, Шуменско, Пиринско, Емека, Милде, Марети и много други. 

Badinka e младежки бързорастящ моден бранд продаващ в над 20 държави. Постоянно следяща нишовите трендове, компанията работи непрестанно с талантливи дизайнери от цял свят за новите си колекции. От бриф до готов продукт, учениците ни ще могат да видят как се случват нещата на практика. 

Studio Zmei са българкият екип, стоящ зад създаването на сериала „Златната Ябълка“ и борбата му да пробие на световната сцена. Млад талантлив екип, най-новите технологии и уникално много страст, са тайните на студиото. Те ще допринесат с експертиза в сфери като character и motion дизайн.  

С цел набиране на най-добрите кандидати се обявява конкурс за стипендии. Кандидат-гимназистите ще трябва да покрият следните изпитни критерии: успех от диплома, представяне на портфолио, разработване на изпитна задача и интервю. Финалистите от конкурса ще могат да получат – една 100%-ва стипендия, пет 50 %-ви стипендии и за всички останали ще бъдат предоставени 5 %-ви стипендии. Целта на организаторите е да дадат възможност на талантливи български деца да изградят бъдещето си и след това да развият успешна кариера в сферата на графичните изкуства.

Условия за участие в конкурса:

  1. Регистрация  и такса за участие в конкурса
  2. Успех от диплома за основното образование
  3. Познания по рисуване и портфолио по възможност*
  4. Автобиографично есе до 500 думи
  5. Явяване на изпит
  6. Интервю с директора на гимназията

*Портфолиото може да съдържа всякакви проекти - графични , дигитални и на стандартна медия и също така видео проекти. Проекти, които показват интересите и уменията на участниците.

Етапи на конкурса:

  1. Изпит – Създаване на символ/изображение на дадена тема.
  2. Интервю с директора на гимназията по предварителен график
  3. Обявяване резултати от конкурса
  4. Записване в училището

Краен срок за регистрация за участие в конкурса: 20 юли 2018 година

Дата за провеждане на конкурса: 23 юли 2018 година от 9.00 часа

Място на провеждане: Частна професионална гимназия Евростандарт, София, пл. Св. Неделя 4, етаж 2.

За записвания и въпроси ни потърсете на +359 894 882 332 или boeva_n@itstep.org 

 
Eurostandart.org © 2011 All Rights Reserved. / дизайн: pmdstudio