Deutsche Welle в класните стаи на „Евростандарт”

Новини - Deutsche Welle в класните стаи на „Евростандарт”

 

На 25.10.2011 г., вторник,  на посещение в „Евростандарт” бе немската репортерка Джоана Импей от Deutsche Welle. По стар български обичай, Джоана бе посрещната с хляб и сол в нашето училище. Интересът към „Евростандарт” бе предизвикан от уникалния час за изучаване на шах, прикрепен към официалната учебна програма (в рамките на допълнителния час по физическо възпитание и спорт).

В обичайната атмосфера на класната стая, нашите ученици проведоха своя пореден час под надзора и наставленията на своя преподавател и треньор по шах г-н Колев. Бяха сформирани около десет двойки, които вече играеха, когато преподавателят започна да демонстрира интересни ходове на импровизирана шахматна дъска, окачена пред учениците.

Репортерката от Deutsche Welle направи снимки и запис на интервюта с част от учениците. Въпросите се отнасяха до това как те гледат на този час, какви ползи виждат в такова нетрадиционно за класната стая обучение. Повечето изразиха своята радост и задоволство от разчупване на статуквото. Изказаха се мнения, че този час е развлечение, което развива тяхното мислене и в същото време е начин за релаксация от сериозните предмети.  Джоана остана впечатлена най-вече от добрия английски на нашите ученици!

А относно ползите от шаха – ние сме убедени в това – така ще развием критичното си мислене и дух, ще анализираме по-успешно ходовете на конкурента, не само на шахматното поле, в бизнеса, но и в живота.

Очакваме с нетърпение готовия материал на сайта на Deutsche Welle!

 

Разгледайте репортажа на Deutsche Welle тук >>

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -Eurostandart.org © 2011 All Rights Reserved. / дизайн: pmdstudio