Участие в ролева игра „Град на бъдещето”

 -

 

„Евростандарт” отбеляза Софийската архитектурна седмица 01 – 06.11.2011 г. чрез участие в ролева игра „Град на бъдещето” на 03 ноември 2011 г. в Перформ бизнес център – гр. София (Работилница на идеи по инициатива на Британския съвет и Sofia Architecture Week).

Изключително интересно за нашите ученици бе работата им в отбори, при което трябваше да се изправят пред глобалните предизвикателства на градовете в бъдеще.

Как тийнейджърите осъзнават заобикалящата ги среда, как усещат важността на решенията, които взимат днес, убедеността, че тяхното мнение, мислене и отдаденост могат да променят тази среда. Всичко това могат да споделят Александър Керезов, Александър Пелев, Ангел, Николаос, Слав и Християн от 11а клас, както и най-порасналите ни ученици (от 12 клас) Гергана Маринова, Гергана Николова, Йоанна и Калина.

Всички те бяха разпределени в три от отборите на играта и даваха своите предложения за бъдещата визия на София, състезаваха се как да променят нашия град, нашата столица като място, където се преплитат лукса и бедността, иновациите и изостаналостта.

В процеса на работа още веднъж нашите ученици приложиха умението си да вземат решение, да правят компромис, за отстояват и аргументират мнение, да презе нтират идеи и да работят в екип.

Сега всички те са по-отговорни за бъдещето на нашата столица и виждат своето място сред тези, които могат и трябва да се грижат за своя град!

 

Фотографи за „Евростандарт” (за пореден път) бяха Калина Маринова – 12а клас и Ангел Ангелов – 11а клас

 

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -Eurostandart.org © 2011 All Rights Reserved. / дизайн: pmdstudio