ПРИ ДЕЦАТА ОТ С. ДРЕН В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЕЛИКДЕН

ПРИ ДЕЦАТА ОТ С. ДРЕН В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЕЛИКДЕН

-Щастливи  деца! –възкликна една от жените пред  касата, когато около 40 шоколадови яйца потънаха в плика.

-Биха могли да бъдат и по-щастливи, но с каквото можем – опитваме се да участваме в този процес. – отговори жената с покупката.

Два часа по-късно тя би променила репликата. Защото дефиницията за щастие може да има много варианти – зависи кой я дава. И дали ключът към него в детството са предимно играчките и хубавите дрешки? Ако ти имаш своята територия, но в дома ти е студено, неуютно и сърдечните усмивки са епизодично явление…

Децата от Дом в с. Дрен със сигурност имат своята дефиниция. За тях радостта не идва само от просторните стаи и холовете за игри и различни занимания. Дори не и от гостите, които периодично по един или друг повод посещават дома с подаръци и така необходимите помощи. Когато човек види как тези деца прегръщат „бабите“, възпитателите и всеки, на когото безрезервно е доверил своя малък детски свят, ще разбере, че адресите на щастието са хората, екипът на дом „Радост“, всеотдайно посветени на една ЧОВЕШКА кауза. Директорката на дома ДаниелаГеоргиева говори разпалено за всяка подробност от живота на децата, защото техните съдби тя чувства изключително близки. А фактът, че процесът е взаимен, се доказва от момчето, напуснало за трети път родния си дом и тръгнало в зимния ден пеша към другия, „радостния“ дом, който вече е припознало като свой заради уюта, отношението и приятелите.

На 26 април т.г. група ученици и учители от ЧПБУ „Евростандарт“ макар и за няколко часа станаха част от атмосферата на дома. Трудно е да се каже за кого щастието и силата на изживяването беше по-значима. Отново момичетата от вокалната група повишиха градуса на изживяването с невероятните си гласове. В навечерието на Великден със събраните с много любов средства гостите предоставиха необходими продукти за функционирането на дома. А в реализацията ценно съдействие оказа ръководството /управителят/ на хотел „Метрополитен“, предоставяйки микробус за пътуването.

Обикновено в тези случаи поривът ни кара да планираме нови срещи, а след това всекидневието ни поглъща със своите често  несъществени дреболии.

А децата живеят 365 дни в годината, не само по Коледа и Великден!

Дрен 2
Дрен 3
Дрен 4
Дрен 5
Дрен 6
Дрен 7
Дрен 8
Дрен 9
Дрен 10
Дрен 11
Дрен 12
Дрен 13
Дрен 14
Дрен 15
Дрен 16
Дрен 17
Дрен 18
Дрен 19
Дрен 20
Дрен 21Eurostandart.org © 2011 All Rights Reserved. / дизайн: pmdstudio