Приключи срещата по проекта с Колежа по дизайн

 -

 

Вече втора година учениците от ЧПБУ „Евростандарт” и приятелите им от колежа по дизайн, гр.Хьойер, Дания работят по проекта „ЗАЕДНО ЗА ЧИСТА И КРАСИВА ЕВРОПА” в рамките на програма „Коменски”.

С много настроение и отговорност младежите са включиха в акцията за засаждане на фиданки в Училищната гора и така тя вече има международен характер. А на 24 април се състоя младежка конференция по проблемите на екологията в Европа - за опазването й като чист и красив континент.

Сред гостите, дошли да уважат изявите на учениците, бе и г-жа Ваня Кастрева, началник на РИО София, която им пожела постоянство и добри резултати в името на красотата и природата на Европа. А по-късно, във времето на датската вечер, с много старание бяха разучавани старинни дворцови танци.

В следващите дни гостите се запознаха с емблематични за нашата родина места – Стария град в Пловдив и Рилския манастир. Участниците в проекта получиха своите сертификати в подножието на Витоша – парка на Националния исторически музей.

Седемте дена на гостуването преминаха неусетно. Иска ни се да вярваме, че българските и датските младежи ще бъдат сред най-ревностните закрилници на все по-уязвимата природа, както и на чистия градски пейзаж.

 

Повече снимки от проекта, можете да разгледате тук >>>
Eurostandart.org © 2011 All Rights Reserved. / дизайн: pmdstudio